• Bloguri
  • 26 Aprilie 2018 20:12
24 October 2017
Coagulări electorale şi concubinaj „cu scântei” pe scena politică moldovenească La vârf se poartă o luptă aprigă între nişte personaje politice care, altfel, conlucrează fructuos în chestiuni esenţiale. Nicio săptămână fără un episod din „palpitantul” meci Dodon şi guvernarea. Preşedintele ales cu cântec s-a pricopsit în sfârşit cu o sentinţă de „victimizare” din partea Curţii Constituţionale care, în urma refuzului său repetat şi îndârjit de a-l numi în funcţie pe ministrul Apărării propus de PD, a constatat că Dodon a încălcat Constituţia. În consecinţă, Curtea acordă dreptul de numire a miniştrilor preşedintelui Parlamentului sau primului-ministru, şi menţionează totodată în hotărârea sa că Igor Dodon este pasibil de suspendare din funcţie.
04 April 2017
Trebuie schimbat tot sistemul! Cred că e bine şi necesar să ne luăm, din când în când, o distanţă sanitară faţă de politicul strivitor şi maculant, mai ales cel din Republica Moldova. Un eveniment cultural îţi poate oferi o gură de oxigen care nu este deloc o „ieşire din timp”, un refugiu elitist în faţa problemelor vieţii, dimpotrivă: oferă sursa unor reflecţii asupra defectelor naturii umane şi a viciilor unei societăţi în care politicul, profesat cu cinism, fără scrupule, se opune interesului comunitar şi libertăţii individului.
29 March 2017
O ţară furată mai trebuia şi trădată Zilele acestea presa a fost bombardată cu noi detalii despre spălarea prin băncile moldovene a celor 22 de miliarde de dolari proveniţi din Rusia, cu participarea unor personaje din Moldova, bancheri şi judecători, care au beneficiat de înalta protecţie a conducerii politice a statului (altfel nici nu s-ar fi putut!). Ni s-au înfăţişat scheme complexe în care fluxul de bani murdari circula de pe un cont pe altul al unor firme efemere, înregistrate peste noapte, iar ulterior erau „albiţi” prin decizii judecătoreşti dubioase, convertiţi în dolari şi trimişi în bănci din Marea Britanie, Letonia, Danemarca şi alte ţări.
20 March 2017
Când „suferinţa unuia” devine o problemă naţională Puterea de la Chişinău are în ultimul timp două griji mari: conflictul diplomatic cu Rusia şi schimbarea sistemului electoral. Între cele două există o legătură în măsura în care vizează interesele coordonatorului Vladimir Plahotniuc şi, prin extensie, ale Partidului Democrat.
09 March 2017
„Viitorul Parlament va fi şi mai detestabil, unul fără echivalent în istoria RM, compus din oameni de tipul lui Plahotniuc şi Shor” În Republica Moldova, când nu ştii să guvernezi, schimbi agenda, arunci pe piaţă o dezbatere inutilă. E ca şi cum într-o clasă de preşcolari ai schimba diapozitivele sau ai agăţa pe tablă cartoane colorate cu diferite enunţuri. Am avut timp de un an de zile cartonul intitulat „alegerea preşedintelui de către popor” şi toată ţara s-a mobilizat, a intrat în campanie, a uitat că i s-a furat miliardul şi chiar cămaşa de pe ea. În consecinţă, s-a ales cu un preşedinte prorus, Igor Dodon, ostil intereselor noastre naţionale, care vrea să răstoarne paradigma, să ducă Moldova în stepele Asiei.
26 January 2017
Grija faţă de popor în interviuri Într-o zi cu profunde ecouri în istorie – 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române – doi oameni politici de la Chişinău, reprezentativi pentru destinul de azi al Republicii Moldova, au vorbit în faţa presei, oferind publicului ocazia unor comparaţii cu antecesorii lor de la 1859.
21 December 2016
Declaraţii şi politici aberante la vârf Lumea pare sărită din ţâţâni după noile atentate teroriste de la Zürich, Berlin şi Ankara, vrând să ofere un final cu accente apocaliptice unui an mai degrabă nefericit pe plan mondial. Moldovenii ţin să sporească şi ei cantitatea de nesiguranţă şi depresie, trăindu-şi coşmarul unei cronice lipse de soluţii. Ai impresia că cei care se succed la putere în Republica Moldova au pus gând rău propriului popor, au decis să-l ducă dincolo de ultima limită a exasperării. După ce au furat miliarde şi au pus povara financiară pe umerii populaţiei, te-ai fi aşteptat să se oprească, să încerce să facă şi ceva bun. Ţi-ai găsit! Proastele năravuri nu au leac.
  • S
  • tiri NON-STOP
  • J
  • urnal TV