• Bloguri
  • 22 Mai 2018 14:40
10 October 2016
De Plahotniuc, şeful din umbră al RM, ne poate salva doar SUA Viitorul fost Guvern iresponsabil îşi asumă… responsabilităţi
10 October 2016
Politicienii şi diaspora Nu veţi găsi în Republica Moldova nici un politician care să spună că diaspora nu ar fi importantă din punct de vedere politic şi electoral. Mai mult ca atât, majoritatea politicienilor „cu pondere” permanent îşi organizează întâlniri cu diaspora din diferite ţări, diferite partide accentuează, cu treabă şi fără treabă, rolul important al diasporei şi în procesul politic, dar şi în cele social-economic, unele partide au chiar departamente aparte pentru lucrul cu diaspora, altele – vin cu programe pentru aducerea moldovenilor din diasporă acasă, urmând ca acestora să le fie create condiţii optime pentru a fi aici, alături de cei dragi etc. Într-un cuvânt, ascultându-i pe majoritatea politicienilor noştri, te cruceşti cât de mult „iubesc” diaspora şi cât de decişi sunt să lupte pentru condiţii mai bune pentru aceasta. Dar, una sunt declaraţiile şi cu totul alta – realitatea. În continuare voi încerca să demonstrez acest lucru.
07 October 2016
Detaliile (in)vizibile din cel mai proaspăt sondaj de opinie Sondajul de opinie aşteptat în special de liderii, partidele şi alegătorii dreptei proeuropene (cel care urma să introducă o claritate anume privind posibilul candidat unic la prezidenţiale), la prima vedere, nu a răspuns la principala întrebare la care urma să răspundă: Cine trebuie să fie candidatul unic? Or, Maia Sandu şi Andrei Năstase (PAS şi PPDA) se pare că merg mână în mână la majoritatea capitolelor importante.
07 October 2016
Trebuie să insistăm pe candidatul unic O postare, ideea căreia a apărut urmare a câtorva discuţii din ultimele zile la subiectul alegerilor şi ce ne mai aşteaptă. Ultimul timp suntem martori la nişte „complimente” aruncate reciproc din partea ambelor tabere din opoziţie (PAS şi DA) prin intermediul presei sau reţelelor de socializare. Iar scenariul ”candidat unic” e cam…sub semnul întrebării.
07 October 2016
Moldoveni, votaţi sau plecaţi! Manipulaţi cinic, moldovenii sunt rareori capabili să construiască o logică a faptelor, o ierarhie a făptaşilor, să perceapă cauza nenorocirilor pe care le suportă. În plină campanie electorală, doldora de promisiuni despre „viitorul luminos”, a căzut ca un trăsnet vestea scumpirii curentului şi încălzirii. ANRE cere o majorare a preţului energiei electrice cu 12% şi a agentului termic cu 28%.
07 October 2016
Corupţia îngroapă ţara Scriitorul şi publicistul Tudor Ţopa, fost deputat în primul Parlament al R.Moldova (circumscripţia Trifeşti, raionul Rezina), semnatar al Declaraţiei de Independenţă, cavaler al "Ordinului Republicii", a scos recent de sub tipar o nouă carte de proză documentară (a 66-a la număr) întitulată „Generaţia mea de sacrificii”. Preluăm din ea (cu unele prescurtări) un pamflet, care reflectă problemele acute cu care se confruntă R.Moldova în prezent.
01 September 2016
Forţele politice de dreapta trebuie să distribuie rolurile şi să meargă la alegerile prezidenţiale ca un front unic Există prognoze suficiente cu privire la rezultatele alegerilor şefului statului de pe 30 octombrie. Experţii discută despre posibilii candidaţi ai guvernării şi ai opoziţiei. Aceştia evaluează şansele candidaţilor formaţiunilor de stânga şi de dreapta de a ieşi în turul doi şi de a câştiga alegerile.
01 September 2016
Independenţa şi copiii ei vitregi Avem unele locuri atât de frumoase, încât îţi taie respiraţia când le priveşti. Malurile îngemănate-surori ale Nistrului, de exemplu. Când te plimbi pe acolo, urmărind pietrele milenare, roase, şerpuirea apei, liniştea pe care o lasă în tine ceea ce vezi, aproape că uiţi de ceea ce a însemnat Nistrul pentru sute şi mii de oameni care au avut de suferit direct de pe urma războiului pentru apărarea Independenţei nou-declarate.
01 September 2016
„Republica Plahotniuc” – fără valori, fără ideologie...doar business Să compromiţi valorile fundamentale – e cel mai mare „tun“ pe care îl putea da „Republica Plahotniuc“.
01 September 2016
Iurie Leancă: O scurtă istorie a prăbuşirii unui mit Trecerea lui Iurie Leancă în relaţia deschisă de parteneriat cu regimul lui Plahotniuc reprezintă, de fapt, un moment al adevărului pentru viaţa politică moldovenească şi spulberă, în sfârşit, un mit în care mulţi oameni de calitate au crezut cu adevărat.
  • S
  • tiri NON-STOP
  • J
  • urnal TV