• Bloguri
  • 20 Octombrie 2017 17:15
21 November 2016
Scrisoare către Alexandru Tănase Domnule Tănase, bună seara, Vă scriu eu, un suflet deznădăjduit, din alte zeci de mii, care îmi amintesc bine ştirea în care se vorbea despre regretatul Constantin Tănase – tatăl Dumneavoastră.
21 November 2016
Pentru prima dată în istorie, diaspora cheamă în judecată statul Republica Moldova Diaspora contestă alegerile prezidenţiale din 13 noiembrie. În acest sens, reprezentanţi ai diasporei colectează contestaţii, semnături pentru a da în judecată instituţiile statul care nu au gestionat corect procesul de vot la secţiile de votare din străinătate şi anume CEC şi Ministerul de Externe. Conaţionalii noştri cer demisia preşedintei CEC şi a ministrului de Externe.
21 November 2016
Un preşedinte fără ţară Au trecut alegerile. De duminică, 13 noiembrie. Ce avem? Avem ce au zis şi alţii:
17 November 2016
Diaspora se mobilizează din nou; Mai sunt speranţe? Conaţionalii noştri stabiliţi în străinătate nu au lăsat mâinile în jos, nu s-au resemnat, ba din contră, îşi cer drepturile în continuare. Aşa cum este firesc, diaspora vrea să voteze în condiţii egale, când tuturor alegătorilor să le ajungă buletine de vot şi să le fie create condiţii să poată vota, adică mai multe secţii de votare. Nimic mai mult. Sunt solicitări rezonabile, în strictă conformitate cu Constituţia ţării, dacă tot autorităţile se cramponează de prevederile din legislaţie.
16 November 2016
Speranţe spulberate Alegerile prezidenţiale au luat sfârşit. Dar a schimbare – schimbarea pe care o tot aşteptăm de prin anii 89-90 ai secolului trecut – nu prea miroase. Un preşedinte nou, bun sau rău, vom avea. Nu e mare noutate – am mai avut. Şi aleşi de popor, şi aleşi de Parlament. Am avut preşedinţi ci puteri depline, am avut şi interimari. Şi? Ce s-a schimbat – spre bine! – de atunci şi până azi? Multe şi nu prea. Cu siguranţă, şi preşedintele ales va face (sau va încerca să facă ) nişte schimbări. Se pare că multe din ele vor fi nedemocratice, nedorite, dar acceptate de o parte a populaţiei, manipulată de băieţii şmecheri din vârful puterii basarabene.
16 November 2016
Am pierdut alegerile acolo unde adevărul nu a ajuns, dar a ajuns doar minciuna imperiului mediatic al oligarhilor Plahotniuc şi Dodon Am pierdut o bătălie nu însă şi victoria finală. Să nu renunţăm la vis. Rezultatele numărării voturilor de la orele aprox. 23:00 arătau deja clar la „pobeda” lui Dodon. A fost ca un duş rece pentru mulţi dintre cei care au votat conştient. „Boborul” turmentat care l-a votat pe Dodon dormea adânc după o sticlă de votcă sau câţiva litri de vin băute. Nu că nu s-ar fi aşteptat la acest rezultat dar modul în care a procedat această gaşcă şi în ziua alegerilor a fost unul ieşit din comun. Întreaga campanie electorală dusă de Dodon şi echipa plahotniucistă a fost extrem de murdară, cu grave încălcări ale legislaţiei, financiare, a elementarului bun simţ. În toate dezbaterile electorale care în lumea civilizată se bazează pe concurs de programe, Dodon şi valeţii săi au mers pe calea: ce nu ar spune interlocutorul să răspundă „Şi tu eşti hoţ…”. În noaptea de după alegeri internauţii glumeau cu umor amar: „Mâine ne întâlnim la aeroportul internaţional”. Tineretul nu-şi mai vede viitorul aici acasă, în acest colţ de ţară capturat de mafioţi, hoţi, oligarhi.
16 November 2016
De ce Occidentul trebuie să stea cu ochii pe Moldova După o campanie destul de urâtă şi dezechilibrată, în care unul din candidaţi a avut în spatele său o maşinărie de partid, o parte din biserică, presă, primari, microbuze, legea care limitează numărul de buletine în diasporă la 3000, iar cealaltă doar internetul şi o mână de voluntari inimoşi, alegerile din Moldova s-au terminat cu un rezultat destul de strâns: 48-52 sau 73.000 de voturi diferenţă.
12 November 2016
Dragi tineri plecaţi din Republica Moldova Dragi tineri plecaţi din Republica Moldova, Aş vrea să vă spun o poveste mai întâi: am copilărit printre vorbele de drag ale unui unchi din Republică. Ion Plăcintă îl chema şi era omul cu cele mai duioase, dulci şi irepetabile… înjurături. Da, înjurături. Nu folosea formule noi: ceara, paştele, lucruri care în gura altuia ar fi sunat măcar a dojana.
11 November 2016
Cetăţeanul împotriva sistemului corupt După ce am trecut prin noaptea alegerilor prezidenţiale americane, cu rezultatul lor bulversant pentru mulţi, să revenim la scrutinul din Republica Moldova. Şi la noi, chiar dacă la o altă scară, nimeni nu poate spune cine va câştiga: socialistul pro-rus Igor Dodon sau candidatul antioligarhic şi proeuropean Maia Sandu. Un sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor între cele două tururi atesta aceeaşi diferenţă de zece puncte între cei doi contracandidaţi, dar nu era decât o fotografie reluată a primului tur, nicidecum o estimare realistă pentru cel de-al doilea, întrucât nu lua în calcul preferinţele moldovenilor din diaspora.
11 November 2016
Gata, ajunge! Îmi este greu să scriu acest text pentru că ştiu la sigur că voi fi învinuită de partizanat politic şi chiar ştiu de către cine. Însă sunt aşa momente în viaţă profesională când ai de făcut o alegere, cu riscul că vei fi atacată. În condiţiile actuale este greu să rămâi un jurnalist echidistant şi să fii un observator neutru. Zilnic simt cum mă trec fiori când dau de o nouă minciună sau manipulare şi văd cu câtă iscusinţă această minciună este promovată de oamenii, care au acasă mai mult decât cele patru canale din Holding. Şi anume asta mă sperie. Nu atât faptul că ne-am împărţit în două tabere (e şi ceva normal pentru un proces democratic), ci acel cinism conştient cu care unii promovează minciuna. Înţelegând foarte bine că acestea sunt nişte falsuri crase, ei continuă să le promoveze, pentru că, ştiţi cum, scopul scuză mijloacele и победителей не судят.
  • S
  • tiri NON-STOP
  • J
  • urnal TV