• Bloguri
  • 20 Octombrie 2017 17:14
22 January 2017
Ideea lui Andrei Năstase şi posibilul impact al acesteia asupra vieţii politice din Moldova Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, în cadrul unei recente declaraţii de presă, a lăsat să se înţeleagă că nu exclude iniţierea unui nou referendum, în cadrul căruia cetăţenii ar urma să se expună asupra Legii ce pune întoarcerea miliardului furat din sistemul bancar pe umerii cetăţenilor, dar şi asupra Legii privind amnistia fiscală. Sunt două chestiuni de interes major şi, evident, ar putea face subiectul unui referendum. Însă, înainte de a discuta în termeni concreţi despre un astfel posibil referendum, se impune o analiză a situaţiei mult mai amplă.
09 January 2017
„Poate ne mâniem totuşi, fraţilor?” „Mânia dă putere chiar şi braţelor slabe” (Ovidiu). De sărbători, un bun prieten mi-a dăruit un CD. Se intitulează sugestiv, Despre mânie. Conţine texte scrise acum 2000 de ani de filosoful roman Seneca, în inegalabila lectură a actorului român Victor Rebengiuc.
09 January 2017
Preşedintele meu Preşedintele meu are o funcţie simbolică. Dă jos drapelul Uniunii Europene de pe batimentul preşedinţiei. Taie cu bolgarka soclul drapelului. Schimbă „ro” în „md” pe unde poate. A oprit la frontierele Patriei valul de 30 de mii de sirieni, care urmau să cucerească Chişinăul. Îi numeşte agresori pe poliţiştii şi combatanţii care au luptat în războiul ruso-moldovenesc de pe Nistru în 90. L-a tras de mână pe Dumnezeu, care până acum era cu privirea în altă parte. I-a pus sutana lui Marchel. Ca să ştie că-i Dumnezeul lui. Se întâlneşte cu „conducătorul Transnistriei”. Îi ia cetăţenia preşedintelui Băsescu.
29 December 2016
Plahotniuc, un tehnocrat cu maniere criminale Cu gesturi de bandit şi aer de mare tehnocrat Vladimir Plahotniuc şi-a făcut apariţia pe scena celui de-al VIII-lea congres al PD, unde a şi fost ales în fruntea acestuia.
29 December 2016
Cui foloseşte circul lui Dodon Nu trece nicio zi fără ca Igor Dodon, preşedintele R. Moldova, să nu se ia la trântă cu limba română, cu acordul de asociere, cu steagul UE, cu orice în afară de corupţie şi guvernarea actuală, cu care coabitează foarte bine. Circul său este chiar apreciat de Sistem.
26 December 2016
Era lui Dodon De vineri, 23 decembrie, a început era lui Igor Dodon, noul preşedinte al R. Moldova, validat de către Curtea Constituţională, nerecunoscut de aproape jumătate din populaţia ţării sau cel puţin de alegătorii care au participat în turul doi de scrutin. Nerecunoscut de acea parte a societăţii care în aceşti 25 de ani a luptat pentru păstrarea istoriei poporului român din care facem parte, pentru promovarea valorilor europene şi a principiilor democratice.
25 December 2016
Opţiunea europeană a Republicii Moldova şi opţiunea europenilor în Republica Moldova Chiar dacă cuiva ar putea să i se pară stranie această afirmaţie, eu consider că cele două noţiuni din titlul acestui material sunt lucruri la fel de îndepărtate ca şi planetele Venera şi Jupiter. Iar în rândurile de mai jos voi încerca să explic de ce cred astfel.
12 December 2016
Asta e, dacă Moldova nu e Coreea de Sud... În ultimul timp, am publicat mai multe editoriale prin care încerc să raportez bunele exemple date de politicienii din ţările europene, cu democraţii avansate, la situaţia din Republica Moldova. Dacă e să fiu sincer, nu ştiu de ce fac acest lucru: poate în speranţa că aceste exemple îi vor determina şi pe politicienii noştri să fie un pic mai altfel sau poate că, pe fonul dezgustului tot mai mare pe care mi-l provoacă politica din Moldova, începe să mă intereseze tot mai mult politica din alte ţări.
21 November 2016
Scrisoare deschisă către Igor Dodon Domnule Dodon, sunt omul de rând, cetăţeanul pe care vreţi să-l conduceţi. Viziunea expusă mai jos este recolta vocilor înăbuşite, culeasă din zumzetul nemulţumirii generale. Binevoiţi a vă întoarce urechea spre glasul poporului, al cărui ecou îl mijlocesc prin propriile-mi cuvinte. Nu-mi luaţi în nume de rău conţinutul exprimării, care vizează mai degrabă clasa politică pe care o reprezentaţi decât propria dumneavoastră persoană, inclusă, fără nici o discriminare, în aceeaşi ecuaţie.
21 November 2016
Cum în RM imposibilul devine posibil: „Declaraţia publică de iubire a propriei soţii şi discursul axat pe minciună pot înlocui orice program economic şi politic” Un şuerat aton în termeni electorali despre cum în Moldova posibilul este imposibil şi invers. În Moldova se poate! S-a demonstrat că este posibil să ajungi preşedinte de ţara susţinând sus şi tare că o parte din moldoveni, categorisiţi de câte unii, nu sunt oameni. Păi, ce fel de oameni pot fi femeile care au avut obrăznicia să-şi ridice nasul din cratiţe, să facă studii, să aspire la modernitate si să-şi imagineze că pot fi egale în ţara asta cu potentaţii „barbari ai neamului”?
  • S
  • tiri NON-STOP
  • J
  • urnal TV