• Bloguri
  • 22 Mai 2018 14:38
31 January 2017
Cutremurul (politic) care va lovi Moldova la începutul lunii februarie Reluarea activităţii Parlamentului în noua sesiune parlamentară, care urmează să se producă în aceste zile, este percepută de mulţi ca începutul unor mari schimbări în politica moldovenească. La această temă se fac diferite presupuneri, dar mai toţi cred că preconizatele schimbări vor avea efectul unui tsunami, al unui adevărat cutremur la nivelul întregii clase politice. Mai jos mă voi referi la scenariile vehiculate în acest context.
27 January 2017
Nu cedăm! Republica Moldova e a noastră, nu e a lor! În ce se transformă Republica Moldova? Mai întâi i s-a furat bunăstarea, penuria materială afectând grav majoritatea populaţiei. Flămândul e mai uşor de manipulat de către cei sătuli, ghiftuiţi, bolnavi de înavuţire. După asta cei mai activi au fost alungaţi din ţară. Da, e adevărat, nu cu mătura sau prin decrete oficiale. Cu impunerea unor condiţii inumane de trai. Apoi populaţiei i s-a interzis dreptul de a alege. Celor alungaţi în primul rând. Frauda a fost atât de evidentă, încât doar maidanezii nu au putut-o vedea. Între timp populaţia a fost lipsită de accesul la informaţie veridică. Au fost construite sau cumpărate pentru redirecţionare fabrici de macaroane, care produc tone de paste. Atât cât să ajungă nu doar pentru a acoperi urechile populaţiei, ci şi gura.
22 January 2017
Ideea lui Andrei Năstase şi posibilul impact al acesteia asupra vieţii politice din Moldova Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, în cadrul unei recente declaraţii de presă, a lăsat să se înţeleagă că nu exclude iniţierea unui nou referendum, în cadrul căruia cetăţenii ar urma să se expună asupra Legii ce pune întoarcerea miliardului furat din sistemul bancar pe umerii cetăţenilor, dar şi asupra Legii privind amnistia fiscală. Sunt două chestiuni de interes major şi, evident, ar putea face subiectul unui referendum. Însă, înainte de a discuta în termeni concreţi despre un astfel posibil referendum, se impune o analiză a situaţiei mult mai amplă.
09 January 2017
„Poate ne mâniem totuşi, fraţilor?” „Mânia dă putere chiar şi braţelor slabe” (Ovidiu). De sărbători, un bun prieten mi-a dăruit un CD. Se intitulează sugestiv, Despre mânie. Conţine texte scrise acum 2000 de ani de filosoful roman Seneca, în inegalabila lectură a actorului român Victor Rebengiuc.
09 January 2017
Preşedintele meu Preşedintele meu are o funcţie simbolică. Dă jos drapelul Uniunii Europene de pe batimentul preşedinţiei. Taie cu bolgarka soclul drapelului. Schimbă „ro” în „md” pe unde poate. A oprit la frontierele Patriei valul de 30 de mii de sirieni, care urmau să cucerească Chişinăul. Îi numeşte agresori pe poliţiştii şi combatanţii care au luptat în războiul ruso-moldovenesc de pe Nistru în 90. L-a tras de mână pe Dumnezeu, care până acum era cu privirea în altă parte. I-a pus sutana lui Marchel. Ca să ştie că-i Dumnezeul lui. Se întâlneşte cu „conducătorul Transnistriei”. Îi ia cetăţenia preşedintelui Băsescu.
29 December 2016
Plahotniuc, un tehnocrat cu maniere criminale Cu gesturi de bandit şi aer de mare tehnocrat Vladimir Plahotniuc şi-a făcut apariţia pe scena celui de-al VIII-lea congres al PD, unde a şi fost ales în fruntea acestuia.
29 December 2016
Cui foloseşte circul lui Dodon Nu trece nicio zi fără ca Igor Dodon, preşedintele R. Moldova, să nu se ia la trântă cu limba română, cu acordul de asociere, cu steagul UE, cu orice în afară de corupţie şi guvernarea actuală, cu care coabitează foarte bine. Circul său este chiar apreciat de Sistem.
26 December 2016
Era lui Dodon De vineri, 23 decembrie, a început era lui Igor Dodon, noul preşedinte al R. Moldova, validat de către Curtea Constituţională, nerecunoscut de aproape jumătate din populaţia ţării sau cel puţin de alegătorii care au participat în turul doi de scrutin. Nerecunoscut de acea parte a societăţii care în aceşti 25 de ani a luptat pentru păstrarea istoriei poporului român din care facem parte, pentru promovarea valorilor europene şi a principiilor democratice.
25 December 2016
Opţiunea europeană a Republicii Moldova şi opţiunea europenilor în Republica Moldova Chiar dacă cuiva ar putea să i se pară stranie această afirmaţie, eu consider că cele două noţiuni din titlul acestui material sunt lucruri la fel de îndepărtate ca şi planetele Venera şi Jupiter. Iar în rândurile de mai jos voi încerca să explic de ce cred astfel.
12 December 2016
Asta e, dacă Moldova nu e Coreea de Sud... În ultimul timp, am publicat mai multe editoriale prin care încerc să raportez bunele exemple date de politicienii din ţările europene, cu democraţii avansate, la situaţia din Republica Moldova. Dacă e să fiu sincer, nu ştiu de ce fac acest lucru: poate în speranţa că aceste exemple îi vor determina şi pe politicienii noştri să fie un pic mai altfel sau poate că, pe fonul dezgustului tot mai mare pe care mi-l provoacă politica din Moldova, începe să mă intereseze tot mai mult politica din alte ţări.
  • S
  • tiri NON-STOP
  • J
  • urnal TV