• Bloguri
  • 20 Octombrie 2017 17:17
29 May 2017
Moldova, în arest la domiciliu Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, e în arest la domiciliu, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu e în arest la domiciliu, şeful de Direcţie, Igor Gamreţchi e în arest la domiciliu, fostul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama e în arest la domiciliu, Primarul de Orhei, Ilan Şor e în arest la domiciliu, mai mulţi funcţionari, agenţi economici, oameni cunoscuţi din R. Moldova – toţi sunt în arest la domiciliu.
29 May 2017
Scrisoare către Dan Bălan: „Mulţumesc că ai mai aruncat o lopată de ţărână peste noi” Dragă Dan, scuze pentru o scrisoare atât de lungă, dar am multe să îţi spun. Îţi scriu la per tu căci te consider (consideram) parte a aceleiaşi "noi generaţii". Prima dată ne-am intersectat la protestele pentru apararea limbii si istoriei din 2001. Eu un puşti de 12 ani, tu un tânăr care cânta pe scenă cântece patriotice. Piesa "Nu mă las de limba noastră" şi acum o fredonez în gând.
20 May 2017
O întrebare pentru Vlad Plahotniuc: Va zbura placajul deasupra Parisului? Sentimente duble mă încearcă atunci când mă gândesc la preconizata reformă a Guvernului, despre care liderul PDM, Vlad Plahotniuc anunţa acum două zile că o va demara în scurt timp. Pe de o parte, înţeleg că o reformă a administraţiei publice centrale este absolut necesară şi m-am convins de acest lucru încă în perioada când am avut unele tangenţe cu Guvernul Republicii Moldova, dar pe de altă parte îmi pun unele întrebări dacă reforma chiar va fi una „pe bune” şi dacă va da rezultatul scontat.
17 May 2017
Să nu repetăm niciodată ororile istoriei Al doilea Război Mondial reprezintă unul dintre cele mai tragice evenimente ale secolului XX, o tragedie şi o crimă contra umanităţii. Este demonstrat că în urma celei mai straşnice conflagraţii din istorie, nu există nici câştigători nici învinşi, fiindcă toţi au avut de suferit.
15 May 2017
Cum poate fi dizolvat legal, în doi timpi şi trei mişcări, Parlamentul RM Un jurnalist din RM m-a sunat acum două zile pentru „a-mi da o temă pentru un nou editorial”. Omul mi-a spus sincer că el „face ştiri” şi „nu are cum să-şi spună opinia în materialele pe care le face”, spre deosebire de mine, care „scriu ce vreau în editorialele mele”. Cele spuse de el mi-au părut interesante şi i-am promis să-i public opinia în unul din editorialele mele.
13 May 2017
Noua strategie a opoziţiei; Cum va reacţiona guvernarea? Opoziţia a învăţat din greşelile din trecut şi acum îşi schimbă tactica în raport cu guvernarea. Acest lucru este evident şi, judecând după acţiunile şi declaraţiile unor lideri de opoziţie, avem de a face cu o nouă strategie, cu o nouă abordare, care s-ar putea să fie mult mai eficientă decât cea de până acum.
10 May 2017
Profitorii, ipocriţii şi ticăloşii din toate timpurile preferă persecutarea oponenţilor Despre această săptămână, cuprinsă între Florii şi Înviere, s-a scris mai mult decât despre toate celelalte zile pe care le-a trăit omenirea în ultimele două milenii. Viaţa Protagonistului se concentra şi ea în această săptămână de patimi, de trădări şi de îndoieli, ca să culmineze cu o crucificare (sau: răstignire) – o metodă feroce de execuţie, practicată împotriva sclavilor fugari, prizonierilor de război, hoţilor şi trădătorilor, în Babilon, dar şi în Roma antică (cea mai masivă fiind răstignirea celor şase mii de sclavi, partizani ai lui Spartacus) – şi să se încheie cu magnifica Înviere.
07 May 2017
Plahotniuc, sclavul propriilor trolli Cât e de jalnic Plahotniuc, care a devenit sclavul propriului univers al falsului, minciunii şi propagandei. El şi-a creat o realitate paralelă, în care este înconjurat doar de oameni, care îl laudă doar pentru că sunt plătiţi să o facă. Televiziuni, trolli, blogheri, experţi, borsetci, politicieni de unică folosinţă, care simulează orgasmul în schimbul comisioanelor, vacanţelor, vilelor şi Porsche-urilor.
03 May 2017
Totul merge bine în scenariul lui Plahotniuc Încetul cu încetul, în buna tradiţie sovietică, totul începe să meargă strună în planul lui Vladimir Plahotniuc. Pe de-o parte, dodonul instalat preşedinte scuipă România, semnează adeziuni la Uniunea Eurasiatică, convoacă referendumuri pentru o aşa-zisă „istorie a Moldovei” şi anunţă introducerea obligatorie a limbii ruse în toate şcolile din Republica Moldova. Nu are autoritate în niciunul dintre aceste domenii, căci funcţia sa e decorativă, dar îşi joacă rolul cu devotament.
28 April 2017
Parastasul Moldovei de 100 de zile Profund ataşat de valorile spirituale ale ortodoxiei pentru pozele de pe Facebook, Igor Dodon a făcut recent un pomelnic cu realizările sale politice preţ de 100 de zile. Primele din mandatul său prezidenţial. Aşa cum este vorba – despre morţi, numai de bine – aşa că vom încerca să le analizăm pe rând. Ce trebuie menţionat din capul locul este că, de facto, Dodon nu a schimbat nimic în cele 100 de zile de mandat. Din contra, a reuşit să antagonizeze şi mai tare şi să sape mai adânc în scopul scindării populaţiei. Restul e populism ieftin de campanie.
  • S
  • tiri NON-STOP
  • J
  • urnal TV